Poziomka z parapetowego ogródka |
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie, ale jeśli nie lubicie manny to skorzystajcie chociaż z przepisu na sos z rabarbaru. Można go dodać do budyniu lub lodów.
Przypominamy Wam o konkursie! Nadal możecie zdobyć bardzo fajne książki, zapraszamy :)
link do konkursu: KLIK
Jak to zrobić:
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki śmietanki 30%
- 1 łyżka cukru
- 4 łyżki kaszy manny
sos z rabarbaru:
- 2 łodygi rabarbaru
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki cukru
- ziarenka z 1 laski wanilii lub kilka kropel esencji waniliowej
Najpierw robimy sos. Rabarbar obrać i pokroić w plastry. W garnuszku rozpuścić masło z cukrem i wsypać rabarbar. Zamieszać, zmniejszyć ogień. Dodać wanilię i gotować przez ok. 15 minut mieszając od czasu do czasu. W osobnym garnku zagotować mleko i śmietankę. Dodać cukier. Wsypać kaszę, zamieszać i gotować aż zgęstnieje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz