Zapraszamy na przystawkę! Robi sporo bałaganu w kuchni i potem ktoś musi stać i zmywać te wszystkie gary, ale smak jest taki, że omnomnomnomnom!!!! Wspaniała wege przystawka, którą można dowolnie modyfikować dodając ulubione sosy. Nasza propozycja to przeciwwampirowy i antygrypowy sos czosnkowy. Wykorzystałam ciasto z tego przepisu (klik klik) z dodatkiem łyżeczki chilli i 2 łyżek nasion sezamu, usmażyłam na głębokim tłuszczu i wyszło przepysznie. Natomiast przepis na sos przedstawiam poniżej. Jest banalny i pasuje idealnie.
A te małe żółte dziwactwa to pomidorki z naszej własnej hodowli ogródkowej :) czyż nie są urocze?
A te małe żółte dziwactwa to pomidorki z naszej własnej hodowli ogródkowej :) czyż nie są urocze?
Jak to zrobić:
- kubeczek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- ząbek czosnku
- garść posiekanego koperku
Wymieszać jogurt z majonezem. Wcisnąć do tego ząbek czosnku i wrzucić koperek. Dokładnie wymieszać i odstawić na parę minut, żeby smaki się przegryzły.
Uwielbiam kalafiora, muszę więc spróbować go i w takiej postaci :)
OdpowiedzUsuńale super;)! do wypróbowania, koniecznie.
OdpowiedzUsuńnowa odsłona pana kalafiora :)
OdpowiedzUsuńbrzmi bardzo smacznie :) i wygląda super
OdpowiedzUsuń