Polub nas na Facebooku

sobota, 22 września 2012

Kalafior w sweterku

Zapraszamy na przystawkę! Robi sporo bałaganu w kuchni i potem ktoś musi stać i zmywać te wszystkie gary, ale smak jest taki, że omnomnomnomnom!!!! Wspaniała wege przystawka, którą można dowolnie modyfikować dodając ulubione sosy. Nasza propozycja to przeciwwampirowy i antygrypowy sos czosnkowy. Wykorzystałam ciasto z tego przepisu (klik klik) z dodatkiem łyżeczki chilli i 2 łyżek nasion sezamu, usmażyłam na głębokim tłuszczu i wyszło przepysznie. Natomiast przepis na sos przedstawiam poniżej. Jest banalny i pasuje idealnie.
A te małe żółte dziwactwa to pomidorki z naszej własnej hodowli ogródkowej :) czyż nie są urocze?

Jak to zrobić:
  • kubeczek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • ząbek czosnku
  • garść posiekanego koperku
Wymieszać jogurt z majonezem. Wcisnąć do tego ząbek czosnku i wrzucić koperek. Dokładnie wymieszać i odstawić na parę minut, żeby smaki się przegryzły.





SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. Uwielbiam kalafiora, muszę więc spróbować go i w takiej postaci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale super;)! do wypróbowania, koniecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. nowa odsłona pana kalafiora :)

    OdpowiedzUsuń
  4. brzmi bardzo smacznie :) i wygląda super

    OdpowiedzUsuń