Polub nas na Facebooku

niedziela, 20 marca 2016

Naleśniki na mleku kokosowym z wiśniami - spontanicznie

Wpis nieplanowany i bardzo spontaniczny - świętujemy 300 fanów na Facebooku :) "Pffffff..." - pomyślicie pewnie - "300 fanów?? Nie ma czego świętować...". A właśnie, że jest! Każda okazja jest dobra do świętowania.
Przepis na naleśniki pochodzi z magazynu Goodfood .

Jak to zrobić (3 naleśniki):
  • 150 ml mleka kokosowego
  • 70 g mąki pszennej
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • skórka otarta z 1/2 limonki (to ode mnie..)
sos wiśniowy:
  • 1/2 szklanki mrożonych wiśni
  • 1 łyżka ksylitolu (lub innego słodzidła)
  • szczypta cynamonu
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Składniki na naleśniki wymieszać w misce i usmażyć naleśniki na odrobinie tłuszczu. W garnuszku podgrzać wiśnie z wodą i dodatkami (oprócz mąki). Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w odrobinie wody i dodać do wiśni. Garnek zdjąć z ognia. Naleśniki ułożyć na talerzu i polać sosem. Można posypać prażonymi płatkami migdałów.




SMACZNEGO!

3 komentarze:

  1. Te naleśniki wyglądają wspaniale. Bardzo chętnie bym ich spróbowała :)
    I gratuluję 300 fanów i życzę kolejnych zer do tej cyferki ;)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo dziękuję! Cieszymy się jak dzieci z każdego fana :) a naleśniki zrób sobie koniecznie w domu, są pyszne!
    Ściskam świątecznie! Dorota

    OdpowiedzUsuń