Polub nas na Facebooku

środa, 22 maja 2013

Najlepszy makaron na trudne chwile, gdy głód doskwiera, a czasu brak...

Oto on! Wybawca głodnych, zapracowanych ludzi. Na co dzień rzadko chwalę swoje dania - jestem wobec siebie bardzo krytyczna. Tym razem jednak muszę przyznać, że wyszedł mi rewelacyjnie i z trudem powstrzymywałam się przed zjedzeniem wszystkiego sama. Musicie koniecznie spróbować! Do smażenia koniecznie trzeba użyć masła. Moim zdaniem pieczarki smażone na maśle to jeden ze smaków idealnych :)

Jak to zrobić:
  • 250 g makaronu razowego
  • 100 g pieczarek
  • 1/2 cukinii
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 2 żółtka
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć do miękkości pieczarki, cebulę i cukinię. Dodać sól i pieprz. W miseczce dokładnie wymieszać śmietanę z żółtkami. Wyłączyć ogień pod patelnią, do warzyw wlać śmietanę z żółtkami i dokładnie połączyć. Dodać makaron i całość jeszcze raz wymieszać. Posypać natką.



SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz