Zmiany wizerunku ziemniaka podjął się znany stylista smaku, Dariusz. Długo się zastanawiał co tu zrobić, żeby uratować smutnego przepełnionego kompleksami klienta. W końcu zdał się na swoją niezawodną intuicję i dał się ponieść fantazji. W efekcie ziemniak z powodzeniem mógł spełniać rolę samodzielnego dania i był z tego powodu bardzo zadowolony. My też :)
Jak to zrobić:
- 8 sporych ziemniaków
- 8 ząbków czosnku
- 5 niedużych kwaśnych jabłek
- łyżka curry
- płaska łyżeczka mielonego imbiru
- płaska łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki chilli
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 2 płaskie łyżki ziół prowansalskich
- 3 płaskie łyżki masła
- sól
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka umyć i nieobrane pokroić w ósemki. Do rękawa do pieczenia wrzucić ziemniaki z jabłkami i czosnkiem. Zasypać przyprawami i dokładnie obtoczyć w nich każdą cząstkę. Dorzucić masło i wstawić wszystko do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 30 minut.


SMACZNEGO!
Stylista doprawia...... |
SMACZNEGO!
Danko wygląda smakowicie, patrząc na składniki chyba już je lubię.
OdpowiedzUsuń