Niemożliwe!!! Biedronka wprowadziła do asortymentu świeży paczkowany jarmuż!!! To genialna wiadomość dla wszystkich roślinożerców i oczywiście jak tylko się o tym dowiedziałam, jeszcze tego samego dnia stałam w kolejce do kasy ze swoim zapasem jarmużu. Już kiedyś pisałam o tej roślince, więc nie będę się powtarzać. Jeśli jeszcze nie jesteście przekonani, może dzisiejszy przepis Was zachęci. Polecam!
Jak to zrobić (2 porcje dla bardzo głodnych):
- 250 g gotowego makaronu gnocchi
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 duży ząbek czosnku
- duuuuża garść świeżego jarmużu / "skrzydeł nietoperza" jak to określa Darek
- garść pomidorków koktajlowych
- 3 gałązki tymianku
- 1 łyżka masła
- sól i chilli
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz