Oto on! Wybawca głodnych, zapracowanych ludzi. Na co dzień rzadko chwalę swoje dania - jestem wobec siebie bardzo krytyczna. Tym razem jednak muszę przyznać, że wyszedł mi rewelacyjnie i z trudem powstrzymywałam się przed zjedzeniem wszystkiego sama. Musicie koniecznie spróbować! Do smażenia koniecznie trzeba użyć masła. Moim zdaniem pieczarki smażone na maśle to jeden ze smaków idealnych :)
- 250 g makaronu razowego
 - 100 g pieczarek
 - 1/2 cukinii
 - 3 łyżki śmietany 18%
 - 2 ząbki czosnku
 - 1/2 cebuli
 - 2 żółtka
 - garść posiekanej natki pietruszki
 - 1 łyżka masła
 - sól i pieprz
 
Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć do miękkości pieczarki, cebulę i cukinię. Dodać sól i pieprz. W miseczce dokładnie wymieszać śmietanę z żółtkami. Wyłączyć ogień pod patelnią, do warzyw wlać śmietanę z żółtkami i dokładnie połączyć. Dodać makaron i całość jeszcze raz wymieszać. Posypać natką.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz